Главна | За нас | Нашият адрес
 
<предишна страница
 

Тунис значи отдих!  

Тунис се намира в северна Африка, на север и изток граничи със Средиземно море, на запад с Алжир, на юг с Ливан. Това е страна с богата култура и интересна архитектура. Превлекателни за туристите са историята на древните цивилизации, великолепните пейзажи с белоснежни пясъци и кристално чисто море, мекия климат, гостоприемството. Тунис е страна с неизчерпаеми възможности за активен отдих. Тук може да намерите съчетание от арабската култура и последните световни постижения на цивилизацията, разнообразни екскурзии, различни спортове, центрове за рехабилитация и красота, благоухание на градини, гигантски палми и екзотични цветя, и мн.други.

   яну февр март апр май юни юли авг септ окт ноем дек
t вода юг 13 14 15 16 18 22 25 26 26 24 20 17
север 15 14 15 15 17 21 24 25 24 22 19 16
t въздуха 18 20 20 20 22 26 30 32 28 27 22 20

Факти

Език
Официален - арабски, втори - френски
Религия
Ислям, християнство
Виза
Безвизов режим за български граждани
Пари
Тунисийски динар, приблизително равен на един щатски долар, но се дели на 1000 единици. Валидни са всички еврочекове и кредитни карти, които се обработват в банките или автомати.

Курорти

Хаммамет

Хотели

Намира се на 70 км от столицата Тунис. Царство на тунисийската архитектура с куполи и сводове, известен с термалните си извори, които в съчетание с мекия и благоприятен климат са привлекателен център за отдих и лечение още от римско време. Прекрасни плажове, лимонени, маслинови и палмови растения, центрове за телесотерапия и красота, оборудвани с най-съвременни медицински апаратури и историческите забележителности - това са нещата, които правят Хаммамет известен туристичеки курорт.

Джебра

Хотели

Остров - легенда, открит от Одисей, е курорт с международно летище, посещаван целогодишно от многобройни туристи. Тук никога не се променят : "синьото небе, лазурното море, прекрасните пясъци и зелените палми". На острова и в съседните градове Зарзис и Габес има 135 хотела с 41 000 легла.

Монастир

Хотели

Морски оазис, създаден специално за спокойна почивка. Палмовите дървета заемат 20 хектара по крайбрежната ивица. Покрай безконечните пясъчни плажове са разположени комфортни хотели и разнообразни развлечения - барове, дискотеки, водни спортове и др.

Екскурзии

Тунис
Столицата Тунис - град с древна култура. Посещават се: музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки; хълма Бирса; амфитеатъра; живописния квартал Сиди Саид и др.
Панорамна обиколка на Хаммамет
Град с петвековна история, съхранил до днес крепости и постройки в типична за страната Магрибска архитектура, в основата на коята са сводове и куполи.
Сусс
Древен "град - история" с изискана геометрия и бели сгради, с произведения от римската епоха, манастири от IX век.
Сафари
Двудневно пътешествие в пустинята Сахара и посещение на римския амфитеатър Ел Джем, преминавайки през палмови оазиси и знаменитата пещера Матмате.
Фолклорна вечер
Традиционна тунизииска вечеря - супа от плодове, "брик" - блини пълнени с яйца, неизменния кус-кус, младо вино и богата програма с национални танци и мелодии.

 

Главна | За нас | Нашият адрес