Главна | За нас | Нашият адрес
 
<предишна страница
 Балеарски острови  

Майорка

ТОП-ОФЕРТА: Палма де Майорка - 559 EUR
Хотели

Наричан още "модел и муза за художници" . Изключителен климат, спокойна и романтична обстановка вдъхновяваща художници, композитори и писатели вече няколко века. Столицата на Майорка и целият Балеарски архипелаг е град Палма, разположен в южната част на острова, на брега на залив с изключителна красота. Палма е с население 300 000 човека и е крупен туристически център.

Благодарение на своя климат и географско положение, Майорка е идеално място за всички видове спортове, особено водните - водни ски, парашутизъм, уиндсърф, плуване и риболов, в това число и подводен, разполага с множество яхт-клубове. Особено внимание се отделя и на голфа. На острова има 11 игрища, оборудвани с най-модерна техника.

Майорка се слави и със своята кулинария и най-вече с рибните и плодни специалитети.

Екскурзии в Майорка:

  • Обиколка на острова с разглеждане на исторически монументи в готически стил, Собор, Белвер, Ла Лонха, арабските бани, аристократически дворци, църквите Санта Еуалия, Санфранческ и др.
  • Разходка с катамаран
  • Посещение на замъка Comte Mal - средновековен рицарски турнир с вечеря и вино
  • Супер шоу - аквапарк "Маринеленд" с атракции
  • Пещерата Драк, в която се намира най-голямото в Европа подземно езеро Мартел
  • Пещерата Хамс, където може да послушате камерна музика

Менорка

На този очарователен средиземноморски остров въздухът е вечно чист и прозрачен. Вълнообразни хълмове и поля се сменят непрекъснато. В зависимост от сезона те са ту зелени, ту жълто-червени или просто златни. Необичаен остров с открити и дълги плажове, покрити със златни пясъци, загадъчни исторически паметници, с гостоприемно население и история, типична кухня, съвременна инфраструктура и хотели, място за отдих и спорт. Привилегировано място за незабравима почивка. Тук всеки може да се наслади на богатата кухня, да направи покупки, да вземе участие в народните празненства, да посети международни музикални фестивали, да се занимава с различни видове спорт и т.н.

Ибиса

Хотели

 Остров "направен по човешка мярка" или Островът на щастието - красиво място не само заради великолепните пейзажи и слънчеви плажове, но и заради неразрушимата индивидуалност. Островът е природен и етнографски резерват, под закрилата на закона.

Място за пристижен отдих, тук идват певци и спортисти, художници, бизнесмени и политици. Активният сезон започва от май до октомври, но и през останалите месеци е посещаван.

Климат - средиземноморски - мека зима със средна темп. + 18 градуса и лято +28 градуса/по-прохладно от континента/.

Вълшебни пейзажи, скалисти брегове, спокойствие, църкви, които се явяват допълнение към хармонията.

Плажовете - най-привлекателните на Средиземно море, прозрачна вода, богата растителност, чист пясък, развлечения за отдих за всеки вкус - велотуризъм, риболов, голф, уиндсърф, езда.

Северната част на острова е покрита със средиземноморски гори и планини, съхранили своята първобитност и екзотичност.

Ибиса има 27 вековна богата история. Жителите са съхранили националния бит и традиции - култура, народни танци, кухня - многочислени, екзотични ястия и рибни специалитети, предлагани в повече от 1500 заведения на острова. На старите улици на градовете могат да се видят сгради от всички етапи на историята : римски, мюсулмански, средновековни, ренесансови: църкви, пещери и археологически находки. Към всичко това се прибавя и постоянното присъствие на артисти, писатели и архитекти. Съвременното авангардно изкуство е представено в музея "Съвременно изкуство".

Ибиса е място и на световната мода. Тук ежегодно се провеждат ревюта и спектакли на известни дизайнери от цял свят.

В южната част на острова е разположен град Ибиса, който е административен, културен и търговски център. Ансамбълът, състоящ се от тесни пешеходни улици, площади и крепости, красиви къщи, повечето от които преустроени в малки хотелчета и уютни ресторанти, привличат ежегодно хиляди туристи. Гостоприемството, почитането на традициите и историята, своенравието и темперамента, хармонията и спокойствието на местните жители, както и великолепения сервиз, са характерните черти на острова.

За децата - два аквапарка : Аквамар и Акваландия с разнообразни водни атракции. 

Главна | За нас | Нашият адрес