Главна | За нас | Нашият адрес
 
<предишна страница

Испания  

Самолетни екскурзии

Канарски острови

[ повече информация ]

Живописни острови от вулканичен произход, които привличат туристи със своето удивително разнообразие и неповторимост. Тук климатът е един от най-добрите в света. Благодарение на преобладаващите ветрове /пасати/ и топлите океански течения, през зимата температурата на въздуха рядко пада под + 22 градуса.

Канарските острови са автономна област на Испания и една от 17-те й провинции. Столицата е поделена между двата архипелага- Санта Круз де Тенерифе и Лас Палмас де Гран Канария.

Канарските острови са безмитна зона, тук стоките са на по-ниски цени в сравнение с континента.

Карнавалът, през м.февруари, който по нищо не отстъпва на този в Рио, е смесица от страстта на латиноамериканци и изискаността на венецуелци/тук във всяко семейство има кубинска или венецуелска жилка/.

Канарските острови - седем главни, четири не големи и два съвсем малки са разположени в Атлантическия океан, на 1500 км от Пиринейския полуостров и на 100 км от крайбрежието на Африка. В западната част на архипелага са разположени Тенерифе, Ла Гомера и Палма, в източната - Гран Канария, Фуертевентура и Ланзароте.

"ЕВРОПЕЙСКИТЕ ХАВАИ" привличат ежегодно повече от 7 млн. туристи с целогодишно слънце. Те се намират на оживен кръстопът между три континента - Европа, Африка и Америка.

Никой не знае откъде са се появили първите жители на островите. В Тенерифе и Гомера са живели високи хора с бяла кожа и сини очи. Самите канарци разказват, че това са били викинги, но археолозите твърдят, че това са били бербери от северна Африка.

Балеарски острови

[ повече информация ]

Балеарските острови са разположени в Средиземно море, в близост до Европа. Известни са с красотата си и прекрасните условия за почивка и развлечения.

Една от 17-те автономни области на Испания. Намират се в западната част на Средиземно море, като продължение на Пиринейския п-ов, на 132 мили от Барселона и на 172 мили от Алжир. Всеки един от островите е като един отделен свят, където капризите на природата са направили голямо разнообразие от необичайни пейзажи.

Столица на Балеарите е Палма де Майорка.

Ежегодно островите се посещават от над 12 млн туристи. Летището Сан Жоан е третото по големина в Европа, в разгара на летния сезон тук кацат самолети на всеки 2 мин.

Климатът на островете е типичен средиземноморски. През зимата средната температура е не по-ниска от 10 градуса. През лятото, постоянният бриз "смекчава" жаркото слънце и средната лятна температура е около 25 градуса, а слънчевите дни в годината са повече от 300. Летният сезон започва в края на април и продължава до края на октомври.

Местоположението и привилегирования климат, в сравнение с другите страни в Европа, са направили Балеарските острови идеално място за почивка.

Коста дел Сол

[ повече информация ]

Коста Дорада

[ повече информация ]

Главна | За нас | Нашият адрес